Сайти-візитки → Аметист [ametist] → Продукція → Капуста
|
Капуста білокачанна
Містить каротин, вітаміни А, В6, Р, У, К, Д, лізоцим. Білки і жири. Вітаміну С в білокачанній більше аніж в цитрусових і він чудово зберігається як у сирій, так і в вареній чи квашеній капусті. Тож 250 грам капусти достатньо для отримання добової норми вітаміну С. У молодих листках міститься фолієва кислота, яка нормалізує обмін речовин і кровотворення.
Капуста корисна при цукровому діабеті. Дієтологи повідомляють, що капуста містить речовини, які знижують вміст цукру в крові і при ожирінні, але речовини, що перешкоджають перетворенню вуглеводів у жири, руйнуються при тепловій обробці. У 100 грамах капусти - 28 ккал, так що для дієти капуста - найкращий овоч. При туберкульозі радять вживати капустяний сік із медом, а при безсонні добре пити сік з відваром насіння капусти.
|
 |
Пекінська капуста
Містить мінералів і вітамінів у такій же кількості, що й білокачанна. Однак, вітаміну С в пекінці більше ніж у звичайній капусті. Вдвічі більше у ній і корисного білка. Також пекінська капуста містить вітаміни A, C, B1, B2, B6, PP, E, P, K, U, 16 видів амінокислот, глюкозу й органічні кислоти.
|
 |
Червоноголова капуста
Дуже корисний дієтичний продукт. Вона містить найбільше білків, ніж будь-який інший овоч. У її складі є рідкісні вітаміни K і U, які сприяють швидшому загоєнню виразок дванадцятипалої кишки і шлунку. У великій кількості присутній і вітамін С, який при зберіганні продукту не зникає. Трохи менше в червонокачанній капусті є вітамінів B3, D, B2, B, PP, H, P і провітаміну А – каротину.
У капусті відсутні сахароза і крохмаль. Вона популярна серед діабетиків і людей з надмірною вагою. Наявність клітковини нормалізує стан мікрофлори кишківника і позбавляє організм від зайвого холестерину. У капусті є молочна кислота, без якої правильна робота організму просто неможлива. Крім того у її складі безліч мінералів – залізо, калій, фосфор, кальцій, магній і безліч інших корисних мікроелементів.
|
 |
Савойська капуста
Має цінні харчові та лікувальні властивості. За змістом сухих речовин, сирого білка і вітаміну С вона удвічі багатша, ніж білокачанна капуста. Вміст сухої речовини в ній становить 9,1%, білків - 2,7%. У качанах містяться вітаміни С, Е, К, В1, В2, В6. Окрім того, в складі є каротин. Савойська капуста багата мінеральними солями, у тому числі калієм, кальцієм, фосфором, магнієм, залізом.
Савойська капуста також багата біологічно активними сполуками, цукрами, гірчичним маслом. У ній в 4 рази більше жирів і на 25% менше клітковини, ніж у білокачанній капусті.
|
|