Новини
Довідка
Каталог
Знижки
Карта
Шукати організаціюШукати фізичну особуШукати інформацію на сайті
В базі - 15252 організацій (25422 контактів) та 190503 квартирних абонентів
ЦТС банер праворуч
Агенція нерухомості ВІСОН банер
Новини

02.05.2023р.

Чи рослинне м'ясо бути більш корисним, ніж традиційне м’ясо?

З кожним роком все більше людей відмовляється від вживання м'яса тваринного походження. І цьому є низка пояснень: особисті уподобання, турбота про екологію, економія ресурсів та ін. В Україні можна придбати рослинне м'ясо Eat me at українського виробництва у перевіреному онлайн магазині. У ньому білки рослинного походження, є комплекс вітамінів та мінералів, які необхідні організму. Для різноманітності раціону можна приготувати корисні та смачні страви з рослинного м'яса – супи та борщі, гарніри, салати, закуски тощо.

Типи рослинного м'яса та інгредієнти

Рослинне м'ясо – веганський продукт із натуральних інгредієнтів. Поживна цінність становить 270 ккал, але це не дієтичний продукт. До складу входить очищена вода, олія соняшникова та кокосова, соєвий білок, конопляний протеїн, екстракт дріжджів, сушені спеції, сік буряку, вітамінний комплекс.

Вітаміни та мінерали – групи В, кальцій, цинк, фосфор, калій, залізо, коджі та ін. Наприклад, сік буряка надає рослинному м'ясу природного рожевого відтінку. Продається воно в замороженому вигляді та в упаковках будь-якої ваги.

Зберігають його в морозильній камері за температури -18 градусів. Після розморожування можна зберігати в холодильнику тиждень, а після розпакування дві доби.

Корисні властивості рослинного та традиційного м'яса

М'ясо для веганів має такі переваги:

  • натуральний склад;
  • екологічна безпека;
  • наявність вітамінів групи В, мінералів, заліза та інших корисних речовин;
  • 16 г білка у 100 г штучного м'яса;
  • відсутність холестерину та антибіотиків;
  • нешкідливе виробництво та ін.

Незважаючи на користь рослинного м'яса, є деякі недоліки. Це вартість, яка трохи вища, ніж у тваринного м'яса.

З перевагами та недоліками тваринного м'яса слід ознайомитись докладніше. Кожна людина самостійно приймає рішення, з яких продуктів складатиметься його раціон.

Переваги та недоліки рослинного м'яса порівняно зі звичайним м'ясом

З корисними властивостями штучного м'яса ознайомилися вище. Слід дізнатися про користь та шкоду звичайного. У тваринному міститься багато білка та вітамінів групи В, які необхідні для нормальної роботи всіх систем організму.

Вони беруть участь в утворенні кров'яних клітин та обмінних процесах, сприяють активній роботі головного мозку. Завдяки наявності заліза знижується ризик анемії, а фосфор зміцнює кістки.

Незважаючи на переваги, є й недоліки тваринного м'яса. При надмірному вживанні воно може викликати алергічні реакції, проблеми із травною системою, а людям із деякими хронічними захворюваннями необхідно проконсультуватися з лікарем.

Висновок: рослинне м'ясо може бути кориснішим?

Завдяки застосуванню інноваційних технологій та натуральної сировини рослинне м'ясо корисне та смачне. Воно на вигляд та смакові якості схоже на м'ясо тваринного походження. З нього можна приготувати різноманітні страви та отримувати гастрономічну насолоду. Його можна запікати, смажити, варити, допускається повторне заморожування без втрати якості та користі.




Зберегти в закладки: facebookВайберWhatsappТелеграмGoogle Закладки