Новини
Секрети WOK-смакоти Pizza HouseМережа ресторанів європейської та азійської кухні постійно розширює асортимент і пропонує шанувальниками нові смакові поєднання й адаптовані ідеї кулінарних гуру світу. Чим відрізняється лапша вок прозора від удону та в чому користь страв, приготованих на китайській сковороді?Ефект Лейденфроста![]() Придумали метод швидкого приготування страв в сковороді, що за формою нагадує половину кола, у Китаї. Стародавні кухарі гадки не мали про фізичні процеси, зате відмінно розбиралися в тонкощах приготування. Майстри помітили, що миттєве обсмажування страви в сковороді особливої форми:
Секрет приготування розкритий німецьким вченим Йоганном Лейденфростом на початку 18 століття. Ефект Лейденфроста або криза кипіння — це феномен, при якому при зіткненні рідини з поверхнею, яка має температуру значно вище температури кипіння, утворює теплоізолюючий шар. Це пар, який уповільнює швидке википання. Овочі та м'ясо в сковороді вок при зіткненні з розжареними стінками формують такий захисний шар і доводять до готовності, зберігаючи максимум соковитості. Рис, удон та фунчоза![]() У Pizza House дотримуються класичної азійської рецептури, використовують традиційні базові елементи:
Приготування страви в сковороді вок вимагає особливої майстерності кухаря. Потрібно вчасно струшувати вміст сковороди, не даючи інгредієнтам втратити потрібну для кризи кипіння температуру. Відчути, що рис і м'ясо готові, а овочі не розвалилися — це ціла наука. Рецепти WOK від Pizza HouseРесторан враховує смаки українців: більшість страв позбавлена характерної для азійської кухні пекучої гостроти. Щоб клієнт міг вибрати страву на свій смак, біля найменування є відмітка — гостро, середньої гостроти або не гостре. Тонкі ноти Азії стравам додають кисло-солодкі тайські соуси, пікантне часникове масло, обсмажений кунжут, імбир.До рису, локшини й фунчози додають дрібно нарізану курку, свинину або багатий мікс морепродуктів. Доповнюють смачну страву ароматні гриби шиітаки, ріпчаста і зелена цибуля, солодкий перець, морква, ніжний омлет томаго, бебі-кукурудза, броколі, сир тофу. Вок-меню Pizza House порадує м'ясоїдів і вегетаріанців.
|
||||