Новини
Довідка
Каталог
Знижки
Карта
Шукати організаціюШукати фізичну особуШукати інформацію на сайті
В базі - 15125 організацій (25323 контактів) та 190503 квартирних абонентів
Вибагливий Хлоп
Zooветкомора
TEPLO-DOM (Тепло Вашого дому)
Глушники, фаркопи
Новини

18.02.2021р.

Секрети WOK-смакоти Pizza House

Мережа ресторанів європейської та азійської кухні постійно розширює асортимент і пропонує шанувальниками нові смакові поєднання й адаптовані ідеї кулінарних гуру світу. Чим відрізняється лапша вок прозора від удону та в чому користь страв, приготованих на китайській сковороді?

Ефект Лейденфроста


Секрети WOK-смакоти Pizza House
Придумали метод швидкого приготування страв в сковороді, що за формою нагадує половину кола, у Китаї. Стародавні кухарі гадки не мали про фізичні процеси, зате відмінно розбиралися в тонкощах приготування.

Майстри помітили, що миттєве обсмажування страви в сковороді особливої форми:

  • швидко й рівномірно доводить сире до придатного в їжу;
  • знищує шкідливі мікроорганізми;
  • зберігає природний смак продукту;
  • додає тонкі нотки диму;
  • олія для смаження не потрібна чи її треба зовсім трохи.

Секрет приготування розкритий німецьким вченим Йоганном Лейденфростом на початку 18 століття. Ефект Лейденфроста або криза кипіння — це феномен, при якому при зіткненні рідини з поверхнею, яка має температуру значно вище температури кипіння, утворює теплоізолюючий шар. Це пар, який уповільнює швидке википання. Овочі та м'ясо в сковороді вок при зіткненні з розжареними стінками формують такий захисний шар і доводять до готовності, зберігаючи максимум соковитості.

Рис, удон та фунчоза


Секрети WOK-смакоти Pizza House
У Pizza House дотримуються класичної азійської рецептури, використовують традиційні базові елементи:

  • рис, що швидко готується на пару;
  • прозору рисову локшину фунчозу;
  • пшеничну локшину удон.

Приготування страви в сковороді вок вимагає особливої майстерності кухаря. Потрібно вчасно струшувати вміст сковороди, не даючи інгредієнтам втратити потрібну для кризи кипіння температуру. Відчути, що рис і м'ясо готові, а овочі не розвалилися — це ціла наука.

Рецепти WOK від Pizza House

Ресторан враховує смаки українців: більшість страв позбавлена характерної для азійської кухні пекучої гостроти. Щоб клієнт міг вибрати страву на свій смак, біля найменування є відмітка — гостро, середньої гостроти або не гостре. Тонкі ноти Азії стравам додають кисло-солодкі тайські соуси, пікантне часникове масло, обсмажений кунжут, імбир.

До рису, локшини й фунчози додають дрібно нарізану курку, свинину або багатий мікс морепродуктів. Доповнюють смачну страву ароматні гриби шиітаки, ріпчаста і зелена цибуля, солодкий перець, морква, ніжний омлет томаго, бебі-кукурудза, броколі, сир тофу. Вок-меню Pizza House порадує м'ясоїдів і вегетаріанців.


Зберегти в закладки: facebookВайберWhatsappТелеграмGoogle Закладки