Новини
Довідка
Каталог
Знижки
Карта
Шукати організаціюШукати фізичну особуШукати інформацію на сайті
В базі - 15185 організацій (25510 контактів) та 190503 квартирних абонентів
AH Метраж
Агенція нерухомості ВІСОН банер
Новини

26.09.2020р.

Це важливо: для українців освіта безкоштовна!

Прочитавши таке повідомлення в інтернеті, малоосвічений середньостатистичний житель України, зазвичай не повірить йому. Але це не жарт і не фейкова інформація. Безкоштовна освіта в навчальних закладах Європи існує! Правда, виключно в державних вузах і при умові вільного володіння мовою країни, або англійською. Молоді українці, які збираються здобути освіту за кордоном повинні також підтвердити свої знання хорошим сертифікатом. У багатьох вищих навчальних закладах на філологічних, соціологічних, політологічних факультетах освітній процес проходить без обов'язкового відвідування.



Це важливо: для українців освіта безкоштовна!

Існують безкоштовні програми навчання для іноземних громадян у багатьох європейських державних ВНЗ. Пропонує бюджетний варіант освіти  Польща, Німеччина, Чехія,  Франція, Італія, Словаччини, Греції. І саме для українців у багатьох вищих школах Європи передбачені бонуси, до прикладу Пряшівський Університет Словаччини пропонує для словацьких та іноземних студентів:


  • найвищий стандарт академічної освіти від більш ніж 1000 викладачів високого рівня кваліфікації (детальніше про це на Studix.eu);
  • заняття у мультимедійних аудиторіях;
  • відвідування різноманітних гуртків і секцій за інтересами;
  • комфортне проживання у гуртожитках європейського типу.

На сьогоднішній день в Словаччині для українців створені вигідні умови отримання вищої освіти високого рівня. Отримавши диплом державних словацьких вищих навчальних закладів, випускник може обіймати престижну і високооплачувану посаду за кордоном, адже словацький диплом визнається в багатьох країнах світу. 

Умови безкоштовної освіти в інших країнах


Українців у Європі завжди приваблювала висока якість життя і зарплата, хороше медичне обслуговування і соціальне забезпечення. У цей перелік переваг додається і якісна освіта. Згідно з даними Міністерства освіти і науки України в Європу на навчання щорічно їде близько 20 тис. чоловік. 
 

Німеччина

Німеччина відкрила гостинно двері безкоштовних навчальних закладів для іноземних студентів недавно. Але вступити до німецького ВНЗ не так легко: потрібно здати складні іспити і набрати потрібну кількість прохідних балів ( 85 зі 100 можливих). Але завищені вимоги не лякають іноземних студентів їх, адже, підкоривши, наприклад Берлінський університет імені Гумбольдта, по його закінченні можна отримати перспективну роботу в країні і залишитись там жити.
 

Чехія

Безкоштовне навчання існує для українців і державних ВНЗ Чехії, але потрібно платити за мовні курси.  На гуманітарні і медичні факультети потрібно пройти  конкурс. Якщо абітурієнт не пройшов його, він може вчитися платно ( Це мінімум 4500 - 5000 € на рік).


Це важливо: для українців освіта безкоштовна!

Італія

Багато українців мріє отримати диплом про вищу освіту в Італії. Освіту можна здобути безкоштовно, але при умові наявності документа про те, що дохід батьків майбутнього студента менший за 10 тис. € в рік. Також перед вступом до вишу бажано хоча б один рік провчитись в італійській школі, адже італійські студенти після  її закінчення ще навчаються в ліцеї, або інституті. Навчатись у ВНЗ Італії можна державною і англійською мовами, але перед вступом потрібно пройти мовне тестування. 
 

Франція

Освіта у світовому центрі високої моди надзвичайно приваблює українців, особливо існує величезний попит на освітні послуги у паризьких університетах. Державні університети складають 95%, освіта у них безкоштовна. Надають вищу освіту також вищі школи (Grand Ecoles). До них можна вступити після проходження дворічного підготовчого курсу, або після одного року навчання в університеті. Кожний студент має право на самостійне вивчення дисциплін при умові здачі фінальних екзаменів у ВНЗ. Для українських студентів щороку держава виділяє близько 40тис. стипендій.




Зберегти в закладки: facebookВайберWhatsappТелеграмGoogle Закладки