Новини
Довідка
Каталог
Знижки
Карта
Шукати організаціюШукати фізичну особуШукати інформацію на сайті
В базі - 15185 організацій (25510 контактів) та 190503 квартирних абонентів
Агенція нерухомості ВІСОН банер
AH Метраж
Новини

24.03.2020р.

Автомобільні динаміки: види та особливості

Знаходячись за кермом власного автомобіля, необхідно бути вкрай уважним і обережним, звівши до мінімуму всі фактори, що відволікають увагу. Проте, вирушаючи в далеку дорогу, важко постійно їхати в повній тиші. Вона ніби заповнює водія із середини та давить на думки. У такому разі оптимальним варіантом стане купівля акустичного обладнання, завдяки якому вам буде не нудно в авто. Встановивши в автомобілі динаміки піонер, ви зможете насолоджуватися улюбленою музикою та залишатися в курсі подій, налаштувавши улюблену радіохвилю. 

авто динаміки pioneer

Звичайно, почати оснащення акустичної системи в машині необхідно не з колонок, а якісної магнітоли. У більшості сучасних транспортних засобів є вмонтований заводський програвач, проте його якість часто доволі сумнівна. На такий випадок найкращий вихід — сенсорна магнітола. Вона зручна у використанні та легко синхронізується з авто динаміками pioneer

Якщо з програвачем усе більш-менш зрозуміло, то колонки варто обирати ретельніше. Почнемо з різновидів динаміків для автомагнітоли:
 
  • коаксіальна акустика — найпростіший та найбільш бюджетний девайс. Така система являє собою декілька динаміків, кожен з яких відтворює окрему область звучання. Розподіл звучання відбувається в спеціальних фільтрах — кросоверах. Акустичний блок здатний відтворювати всі частоти звучання та має компактні габарити;
  • компонентна акустика — як і в попередньому варіанті, діапазон частот ділиться на три рівні: високий, середній та низький. За відтворення кожного рівня відповідають окремі колонки в акустичному блоці. Найпоширеніший варіант серед автолюбителів. Має незначний недолік — якість звучання безпосередньо залежить від правильності розташування динаміків у салоні.

Обираючи акустику, важливо «вгадати» з її габаритами. Для цього необхідно визначитися, де ви плануєте встановити колонки. Переважна більшість виробників транспортних засобів уже підготували окреме місце для встановлення динаміків, забезпечивши конструкційну міцність і передбачивши нейтралізацію вібрації. У такому разі вам залишаються виключно відкрити документацію авто та знайти вказівку рекомендованого розміру акустичних блоків.

Якщо штатне місце для динаміків не передбачене, рекомендуємо самостійно не займатися прорізанням отворів, а звернутися до майстра.
 

Технічні характеристики

Тепер розглянемо технічні параметри, які впливають на звучання динаміків. Насправді вони не надто відрізняються від характеристик комп’ютерних колонок, проте існують і певні особливості. 


динаміки до автомагнітоли

Насамперед зверніть увагу на:
 
  • потужність. Аби цей показник відповідав характеристикам магнітоли, знайдіть у документації її номінальну потужність. Оптимальний показник для динаміків має у 2-3 рази перевищувати параметри програвача;
  • опір. Ця характеристика повинна відповідати напрузі, вказаній у паспорті магнітоли. Тоді акустика не викликатиме спотворення звуку;
  • чутливість. Характеристика вказує одночасно на дві особливості: швидкість реакції на зміну сигналу та звуковий тиск. Оскільки в автомобільній електромережі є багато перешкод, не варто обирати занадто чутливі моделі. Оптимальний показник — 90-95;
  • резонансна частота відтворення звуку. Визначає якість відтворення басів. Оптимальний варіант — моделі з частотою в діапазоні від 20 до 30 Гц.

Однозначно має значення і виробник пристрою. Рекомендуємо не економити на акустиці та купувати продукцію перевірених виробників. Не обов’язково ганятися за брендами, переплачуючи насамперед за ім’я, а не якість автомобільних колонок.  Оптимальний вихід — купівля акустичної системи в середній ціновій категорії. 

Джерело: маркетплейс Zakupka.com
 



Зберегти в закладки: facebookВайберWhatsappТелеграмGoogle Закладки